U prometnoj nesreći kod Slatine jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

21.04.2022.

08:14

Autor: V.G./HRT/IMS

Prometna nesreća

Prometna nesreća

Foto: Leo Škrinjarić / HRT

Danas oko 6.15 sati u naselju Miljevci, dogodila se prometna nesreća između teretnog vozila - kamiona našičkih registarskih oznaka i kombi vozila slatinskih registarskih oznaka u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok su četiri osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.


- U 6.18 sati u mjestu Miljavci dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba stradala, a više osoba su zadobile teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila u centru Miljavaca, a na koji način se dogodila znat će se nakon okončanja očevida, rekao je Romeo Valer, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Virovitici.

Do prometne nesreće je došlo tako što se 36 – godišnji vozač kombi vozila, kretao ŽC – 4038 od pravca naselja Borik u pravcu centra naselja Miljevci, gdje je prilikom dolaska do raskrižja, odnosno ŽC - 4045 s prednošću prolaska, nastavio daljnju vožnju i tako oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu – kamionu kojim je od pravca naselja Dobrović u pravcu naselja Nova Bukovica, upravljao 36 – godišnji vozač, te je tom prilikom došlo do udara prednjeg dijela kombi v ozila u prednji lijevi dio teretnog vozila – kamiona s poluprikolicom.

Nakon udara došlo je do nekontroliranog kretanja kamiona i udara prednjeg dijela kamiona u pročelje trgovine, dok se je kombi vozilo nakon udara zarotiralo i bočnom stranom udarilo u lijevu bočnu stranu teretnog vozila te se zaustavilo uz rub ceste odnosno odvodnom kanalu.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Sve osobe iz kombi vozila kao i vozač teretnog vozila - kamiona su sa područja Osječko-baranjske županije. Sve ozlijeđene osobe su zbrinute u OB Virovitica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!