08:14 / 22.03.2021.

Autor: HRT/P.F.

Poginula 4 migranta: Vozač kazneno prijavljen, nije se držao traka

Teška prometna nesreća na A3

Teška prometna nesreća na A3

Foto: Vatrogasci / JVP Novska

Četiri osobe su poginule, a Odjel weba i multimedije HRT-a doznaje da ih je 19 ozlijeđeno u prometnoj nesreći na autocesti A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana. Službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaprimili su dojavu noćas u 3.12, otišli na mjesto događaja i utvrdili da se prevrnulo teretno vozilo srbijanske registarske oznake. Očevidom je utvrđeno da se vozač nije držao prometnog traka. 

U tovarnom prostoru poluprikolice u tom su trenutku bile 24 osobe, većina je ozlijeđena i hospitalizirana. Iz bolnica su potvrdili da je riječ o državljanima Sirije, a dvojica su u osobito teškom stanju. Vozač, srpski državljanin, kazneno je prijavljen. 

Ozlijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

Josip Kolodziej
, ravnatelj OB-a Nova Gradiška, kazao je da je pacijent koji je bio životno ugrožen nakon operacije stabilno.

- Ozljeda ruke mu je bila takva da je zahtijevala amputaciju, a imao je i druge ozljede. Drugi pacijent, koji je također bio životno ugrožen i smješten u jedinicu intenzivnog liječenja, a nije zahtijevao hitnu operaciju - u nešto je boljem stanju nego što je bio kad je primljen, rekao je Kolodziej.

Teško je ozlijeđeno i jedno dijete u dobi od oko 10 godina.

Kolodziej je istaknuo i da su dvoje pokazali dokumente, a da ih drugi nisu imali. Procjenjuje da je riječ o ljudima u dobi od 30-ak godina.

Za web portal HRT-a zapovjednik JVP-a Novske Zlatko Pješ rekao je da se prevrnulo  teretno vozilo srbijanskih registarskih oznaka koje je prevozilo bale papira teške više od tone svaka.

U tovarnom prostoru nalazili su se osobe koje ondje nisu smjele biti i kod prevrtanja dio ih je ispao iz tegljača, a dio su u tovarnom prostoru prignječile bale papira. Na terenu je bilo 12 vozila hitne pomoći, rekao je Pješ.

U tijeku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje očevida u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća te identitet stradalih i ozlijeđenih. Prema prvim informacijama, ljudi su se nalazili u tovarnom prostoru teretnog vozila. Nakon obavljenog očevida Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom, navodi se u priopćenju.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!