Poginuo pripadnik Pukovnije vojne policije

26.09.2019.

16:06

Autor: HRT

default error photo
Pripadnik Pukovnije vojne policije sudjelovao je na Memorijalu "Šime Buzov" u Puli, a po dostupnim informacijama, stradao je na službenom motociklu pri povratku sa službene zadaće u matičnu postrojbu.
Pripadnik Pukovnije vojne policije, razvodnik Damir Mujić umro je od teških ozljeda opasnih za život koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak poslijepodne na području Zagreba.

Pripadnik Pukovnije vojne policije Damir Mujić sudjelovao je na Memorijalu "Šime Buzov" u Puli, a po dostupnim informacijama, stradao je na službenom motociklu pri povratku sa službene zadaće u matičnu postrojbu.

Nakon nesreće, hitno je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb, gdje je umro od teških ozljeda.

Na mjesto nesreće upućeni su pripadnici vojne i civilne policije kako bi se utvrdile okolnosti u kojima se ona dogodila.

Krstičević i Šundov izrazili sućut

U povodu pogibije pripadnika Pukovnije vojne policije razvodnika Darka Mujića, sućut njegovoj obitelji izrazili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

- U ovim najtežim životnim trenucima ne postoje riječi koje mogu donijeti utjehu, ali znajte da smo uz vas i suosjećamo vašu bol i gubitak. Odlazak Darka ogroman je gubitak za Pukovniju vojne policije i Hrvatsku vojsku. Zahvalni smo što je odabrao Hrvatsku vojsku kao svoju drugu obitelj i ostavio neizbrisiv trag te svojim radom i zalaganjem dao doprinos Hrvatskoj vojsci. Počivao u miru, stoji u brzojavu ministra Krstičevića koji je, u ime djelatnika Ministarstva obrane i Hrvatske vojske te svoje osobno ime izrazio sućut obitelji Mujić.

Načelnik Glavnog stožera, general Šundov istaknuo je kako mu je bila čast imati vojnika poput Darka.

- Njegov tragični i prerani odlazak sve nas je duboko potresao i još jednom, u kratkom vremenu, podsjetio koliko je rizičan vojnički život. Ta spoznaja neće umanjiti vašu bol, no znajte, niste sami. Naše misli i molitve su s vama i vašom obitelji, napisao je general Šundov.

Razvodnik Darko Mujić rodio se 1980. u Novoj Gradiški, a pripadnik je Hrvatske vojske od 2005. U Hrvatskoj vojsci proveo je cijeli radni vijek kao pripadnik vojne policije.

Tijekom profesionalne i uzorne karijere vojnog policajca posvetio se prometnoj struci. Kontinuirano se educirao u tom području i završio je više tečajeva i obuka u Hrvatskoj vojsci i MUP-u.

Za uspješne zadaće dobivao je visoke ocjene, a za ostvarene rezultate je i pohvaljen. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!