13:49 / 21.03.2020.

Autor: Hina

Pogrebi i ispraćaji u uskom obiteljskom krugu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

S rastom broja oboljelih od koronavirusa, sve više obitelji traži da svoje umrle članove isprati u uskom krugu.
S rastom broja oboljelih od koronavirusa, sve više obitelji traži da svoje umrle članove isprati u uskom krugu, a na tom je tragu i subotnja odluka o pogrebima i posljednjim ispraćajima koju je objavilo središnje zagrebačko groblje Mirogoj.

"Zbog trenutne situacije molimo vas da budete oprošteni od žalovanja, sprovod će biti u uskom krugu, molimo vas da se dugo ne zadržavate na groblju, molimo vas da umjesto kućnog žalovanja zapalite svijeću za dušu dragog nam pokojnika", neke su od poruka koje su ovih dana u obavijestima o smrti svojih najbližih objavile njihove obitelji.

Zagrebački Mirogoj poručio je kako će se u idućih mjesec dana pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urni održavati isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice.

Neće se objavljivati podaci o mjestu i vremenu održavanja pogreba, ispraćaja i polaganja urne, a obustavlja se i organiziranje glazbenih i usluga dostave cvijeća i svijeća.

I splitsko groblje Lovrinac preporučilo je da sprovodima i ispraćajima pokojnika nazoče samo članovi njihove uže obitelji.

Ispraćaj za pogrebe na Lovrincu do daljnjeg će se održavati na platou ispred ispraćajne dvorane, do daljnjega neće biti ispraćaja pokojnika koji će se ukapati na ostalim grobljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!