Pojačan promet na cestama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama

22.07.2022.

18:07

Autor: HRT

Pojačan promet

Pojačan promet

Foto: Fran Rubil / PIXSELL

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Po izvješću HAK u 18,30 sati; na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera - između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera mjestimice se vozi u kolonoma u pokretu; pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko kilometar; a pred Demerjem oko 2 km.

Zbog prometne nesreća kod 21. km između čvora Karlovac i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na A3 Bregana-Lipovac kolona teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka je oko kilometar.

Povećana je gustoća prometa na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 u smjeru Rijeke.

Na Krčkom mostu (DC102) povećana je gustoća u oba smjera.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) uz povremene zastoje vozi se na dionici između Stobreča i Podstrane te kod Omiša.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC3 Zagreb-Varaždin za sva vozila između mjesta Filipovići i Hrastje. Obilazak je Donje Orešje-Polonje.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U putničkom prometu zabilježena su duža čekanja na izlazu iz zemlje na graničnim prijelazima s BiH i Srbijom, a na ulazu u zemlju čeka se na prijelazu Macelj Slovenija) i na Bajakovu (Srbija).

Božinović: Vrhunac toplinskog vala dolazi kada i vrhunac turističke sezone

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upozorio je u petak da vrhunac toplinskog vala dolazi kada i vrhunac turističke sezone, te je zbog očekivanih gužvi u prometu pozvao sve na poštivanje prometnih propisa, međusobnu toleranciju i strpljenje.

- Vrhunac toplinskog vala dolazi kada i vrhunac turističke sezone. Zbog očekivanih gužvi u prometu, pozivam sve na poštivanje prometnih propisa, međusobnu toleranciju i strpljenje. MUP RH će nadzirati naše ceste, a prioritet dajemo sigurnosti i protočnosti", napisao je Božinović na svom Twitteru.

Također, Božinović je apelirao na građane i da vode računa o mogućim uzrocima požara te ne bacaju opuške na pod, ne lože na otvorenom, budu oprezni sa roštiljem te pregledaju i očistite svoje okućnice.

- I najmanja iskra može prouzročiti štetu katastrofalnih razmjera. Hrvatska vatrogasna zajednica: ljudski faktor je uzrok 80 posto požara, upozorio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!