Pojačan promet prema moru i turističkim središtima

25.06.2022.

09:28

Autor: Regionalni dnevnik/T.V./HRT/Hina

Naplatna postaja Lučko

Naplatna postaja Lučko

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Počelo je ljeto, posljednji je lipanjski vikend. Nakon dvije godine strogih pandemijskih mjera, mnogi se vesele ljetovanju bez ograničenja. Ne iznenađuje stoga što je pojačan promet prema moru i turističkim središtima. 

Naši reporteri pratili su situaciju na autocestama, graničnim prijelazima i u trajektnim lukama:

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javljaju iz HAK-a.


Zabrana prometa za teretna motora vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju u nedjelju od 12 do 23sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća.


Ažurirane HAK-ove podatke možete pratiti ovdje.

Splitska trajektna i zračna luka ovog vikenda očekuju rekordni promet

Splitska trajektna i zračna luka očekuju ovog vikenda rekordan promet. U trajektnoj luci očekuju više od 65.000 putnika i oko 14.000 vozila, a u zračnoj luci 180 letova s 42.000 putnika u oba smjera.

- Tijekom vikenda kroz Trajektnu luku Split u oba će smjera prema srednjodalmatinskim otocima i natrag, u Split, proći više od 65.000 putnika i oko 14.000 vozila, što je u ovoj godini do sada najmasovniji promet vikendom, rekla je Hini koordinatorica Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić.

Prema njezinim riječima, od stranih gostiju koji prolaze kroz splitsku trajektnu luku najviše je Slovenaca, Čeha, Poljaka i Nijemaca. 

- To su tržišta s kojih nam tradicionalno dolazi najviše stranih turista, rekla je Ivulić.

- U Zračnoj luci Split za vikend se očekuje promet od oko 42.000 putnika u oba smjera, što je u ovoj godini najveći promet vikendom u toj Zračnoj luci, izvijestio je voditelj prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split Mate Melvan.

- Taj će se promet ostvariti sa 180 letova, rekao je Melvan te dodao kako se u Zračnoj luci Split očekuje povećanje broja putnika tijekom cijelog srpnja.

Bez gužvi na Goričanu

Gužvi danas nije bilo na graničnom prijelazu Goričan s Mađarskom. Promet je bio pojačan u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima, ali nije bilo čekanja. Većinom je riječ o mađarskim, češkim i slovačkim državljanima koji dolaze na odmor na hrvatsku obalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!