Pojačan promet na svim važnijim cestama

15.08.2022.

Zadnja izmjena 14:30

Autor: V.G./HRT/IMS

Gužva

Gužva

Foto: Fran Rubil / PIXSELL

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, oko marijanskih svetišta, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su oko 1 km;

zastoji su mogući u zonama tunela, kod odmorišta, naplatnih postaja te ulaza i izlaza.

A6 Rijeka-Zagreb

pojačan je promet između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera

na izlazu Oštrovica za Crikvenicu i otok Krk u smjeru Rijeke kolona je oko 500 m.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva

između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru mosta Krk kolona je oko 2 km;

pojačan je promet između čvorova Diračje i Šmrika u oba smjera.

Istarski ipsilon

kolona je prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;

povremeno se usporava pred tunelom Učka i čvorom Matulji u smjeru Rijeke.

Krčki most (DC102)


pojačan je promet u oba smjera.

Jadranska magistrala (DC8):

zastoji su povremeno na dionicama Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar i Split-Omiš-Makarska.

Na naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba čeka se u koloni dugoj oko 2 km. U smjeru mora kolone počinju već na zagrebačkoj obilaznici, kod čvora Jankomir.

Iz Hrvatskih autocesta rekli su za HRT kako je tijekom ovog vikenda kroz naplatne postaje Lučko i Demerje prošlo oko 200.000 vozila. Za mnoge od njih danas završava produženi vikend stoga je za očekivati kako će promet biti gušći iz smjera mora prema unutrašnjosti zemlje.


Evo što kažu turisti:

Veći je broj hodočasnika na cestama

Danas, na blagdan Velike Gospe, zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1.

Veći je broj hodočasnika na cestama, a pojačan je i promet oko marijanskih svetišta. Sudionike u prometu HAK poziva na pojačan oprez. Pješake pozivaju da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti. Vozače pozivaju na strpljenje i pridržavanje prometnih pravila, te napominjemo da se zbog produženog vikenda očekuje pojačani promet na svim važnijim cestama.

Uvođenje izvanredne linije za Supetar u prijepodnevnim satima rasteretilo je promet u splitskoj trajektnoj luci. Zastoja zasad nema. Pojačan promet kroz luku očekuje se u večernjim satima pa će i izlazak iz luke biti sporiji nego tijekom dana. Podsjetimo, kroz splitsku trajektnu luku ovoga produženoga vikenda proći će, prema procjenama oko 120 tisuća putnika. Zastoja u dolasku u Split, doznajemo, nije bilo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!