12:25 / 22.06.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Pojačan promet, vozi se usporeno i u kolonama

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dok su mnogi Hrvati spojili blagdane i praznike te već prekjučer otišli na more, danas se očekuje dolazak stranih turista na Jadran.
Gust je promet na važnijim prometnicama: na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na naplati Lučko u smjeru Karlovca, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale i Istarskog ipsilona, na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu u oba smjera, na graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom te u pojedinim trajektnim lukama i pristanštima. Na nekim se dionicama vozi usporeno u kolonama te uz zastoje.

Udarni je turistički vikend, gužve su na cestama i danas. I dok su mnogi Hrvati spojili blagdane i praznike te već prekjučer otišli na more, danas se očekuje dolazak stranih turista na Jadran. S naplatnih postaja Lučko, gdje je u smjeru Zagreba kolona oko 3 km, javila se Iva Magušić-Dumančić.Pojačan je promet i na graničnim prijelazima, tako je i na Rupi na ulazu u zemlju. Ondje je naša riječka ekipa i Klaudia Modrić Plantarić. Evo kakvo je trenutačno stanje.Prvi udarni turistički vikend i povećan broj stranih turista osjeti se i u zrakoplovnom i trajektnom prometu. Trajekti i katamarani plove redovito. Pojačan je promet u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima, osobito prema Krku, Pagu i Rabu. Iz najveće trajektne luke, one u Splitu, javio se Branko Dobrota.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!