Pojačani nadzor prometa i ovoga vikenda

24.06.2022.

20:49

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa

Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa

Foto: HTV / HRT

Ovoga vikenda policija će pojačano nadzirati promet, s ciljem povećanja sigurnosti na cestama. Usmjerit će se na kažnjavanje najtežih oblika prometnih prekršaja, onih izazvanih alkoholom, drogom i brzinom.

- I ovaj vikend imat ćemo pojačane aktivnosti. Tu su prekomjerna brzina, alkohol, korištenje mobitela, nekorištenje sigurnosnog pojasa. Naravno, zahvatit ćemo i sve one ostale prekršaje koje uočimo, istaknuo je u razgovoru za središnji Dnevnik HTV-a voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija.

Ističe da u 2022. možemo biti zadovoljni stanjem sigurnosti na cestama.

- Na današnji dan u odnosu na isti plan prošle godine imamo 26 osoba manje smrtno stradalih odnosno 22% manje smrtno stradalih osoba.

Od 1. srpnja kazne se više neće moći na mjestu prekršaja plaćati gotovinom, jedan od razloga je i da bi se smanjila korupcija.

- Ovo uvođenje bezgotovinskog plaćanja, to je u sklopu modernizacije i digitalizacije radnih procesa policije. To je planirano, to ima i većina drugih europskih zemalja, zaključuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!