Pokloni za mališane s područja Sisačko-moslavačke županije

13:36 / 19.12.2021.

Autor: Matea Mikić/Dnevnik/IMS/HRT

Pokloni za mališane s područja Sisačko-moslavačke županije

Pokloni za mališane s područja Sisačko-moslavačke županije

Foto: Dnevnik / HRT

Ususret blagdanima, ali i prvoj godišnjici razornog potresa, Hrvatski Crveni križ organizirao je podjelu božićnih darova za mališane s područja Sisačko-moslavačke županije.


Oko 200-ak mališana okupilo se na dodjeli darova. Idućih dana poklone će dobiti i djeca iz Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice. Hrvatski Crveni križ pripremio je oko 800 paketa za djecu. Za sve njih i njihove obitelji ovo je bila teška godina. Nakon potresa ima još mnogo obitelji koji nemaju riješeno stambeno pitanje.   

Mališani iz Siska jedva su dočekali svoje božićne darove. Poklon-paketi sadržavali su sve ono što djeci mami osmijeh na lice. Slatkiše, grickalice, slikovnice, dekice, dijelio im je i sam izvršni predsjednik Crvenoga križa Robert Markt

U godini na izmaku Crveni križ bio je prva ruka pomoći stradalima u potresu.

- Brojke koje su iza nas, uistinu, teško da ih možemo komentirati,možemo se samo nakloniti svima onima koji su sudjelovali. Tu je gotovo 6 tisuća i 600, što naših djelatnika, što volontera koji su nosili oznaku Crvenoga križa, kazao je Markt.

Gospođa Snježana Žučko samohrana je majka, rodila je nekoliko dana prije potresa. Zahvalila je cijelom društvu Crvenoga križa na pomoći. Beba je došla 15 dana prije potresa i od prvog joj dana ništa, ama baš ništa nije nedostajalo, kaže

Pa se Crveni križ pobrinuo i da djeca imaju darove ispod bora. Osigurali su ih 800. Idućih dana darivat će mališane iz Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!