14:07 / 03.06.2020.

Autor: T.V./HRT

Pokrenut stegovni postupak protiv Rimac i Tokmačije

-

-

Foto: - / -

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić potvrdio nam je pokretanje stegovnog postupka protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije.
Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić potvrdio nam je pokretanje stegovnog postupka protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskoga gradskog vijećnika Marinka Tokmačije.

Otvoreno o vjetroelektranama: Okršaj Vrdoljaka i Čačića
Afera "Vjetroelektrane" - na ispitivanje Vučković, Majdak i Mišetić
Afera "vjetroelektrane" - tko je odgovoran?
● Plenković o Ćoriću: Ne vjerujem da bi potpisao nešto bez provjere
Treba li mijenjati zakon o plaćama 6+6 mjeseci?

- Na jučerašnjoj sjednici predsjedništva Županijskog odbora Šibensko-kninske županije na prijedlog predsjednika jednoglasno je donesena odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv svih uključenih u aferu Vjetroelektrane. S našeg područja radi se o dvoje članova koji pripadaju županijskoj organizaciji HDZ-a Šibensko-kninske županije, temeljnim organizacijama u Kninu, rekao je Dujić.

- Na jutros održanoj telefonskoj sjednici jednoglasno je donesena odluka da se protiv Josipe Rimac i Marinka Tokmakčije pokrene postupak, rekao je Dujić i dodao da će se ta odluka odmah proslijediti Sudu časti županijskog HDZ-a. Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza, kazao je.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!