Pokrenuta izrada Nacionalnog plana stambene politike

06.04.2023.

11:18

Autor: Hina/HRT/R.S.

Nacionalni plan stambene politike

Nacionalni plan stambene politike

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Pristupačno stanovanje koje istovremeno mora zadovoljiti određene standarde kvalitete glavni je cilj Nacionalnog plana stambene politike do 2030. godine i pratećeg akcijskog plana za ovu i iduću godinu, a odluku o njihovoj izradi donijela je Vlada na današnjoj sjednici. 

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić istaknuo je kako se u izradi tog dokumenta teži dodatnim ciljevima kao što je smanjenje iseljavanja, naseljavanje deficitarnim kadrom, povećanje radne mobilnosti, olakšanje života starijim osobama, povećanje konkurentnosti domaćeg gospodarstva, izvrsnost u arhitekturi i provedba zeleno-kružne, odnosno održive stanogradnje.

Radi se o interdisciplinarnom dokumentu pa se određuje osnivanje radne skupine u kojoj će biti stručnjaci iz arhitekture, urbanizma, graditeljstva, sociologije, demografije i ekonomije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!