11:37 / 14.12.2020.

Autor: P.F./Hina

Pokušao ući u Hrvatsku s krivotvorenim testom na koronavirus

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Osumjičenik je u nedjelju na graničnom prijelazu Batina u Baranji, na ulaznoj graničnoj kontroli, policajcima predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na covid-19.
Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 27-godišnjaka, koji je u Hrvatsku pokušao ući s krivotvorenim negativnim PCR testom na koronavirus, izvijestila je policija.

Osumjičenik je u nedjelju na graničnom prijelazu Batina u Baranji, na ulaznoj graničnoj kontroli, policajcima predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na covid-19, kako mu se sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Provjerom vjerodostojnosti policijski službenici za graničnu kontrolu nalaza PCR testa na covid-19 utvrdili kako se radi o krivotvorini, a 27-godišnji hrvatski državljanin bit će kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

U policiji pozivaju građane kako sve sumnje o kršenju mjera mogu prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije "e-dojave".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!