12:37 / 24.08.2020.

Autor: Dnevnik1/IMS/HRT

Polaganjem vijenaca svečano obilježen Dan vukovarskih branitelja

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Sjećanje je to i na dva zrakoplova kod Bršadina koja je srušio vukovarski branitelj Luka Andrijanić.
Polaganjem vijenaca podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Ovčari, svečano je obilježen Dan vukovarskih branitelja i odana počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Tog dana 1991. Vukovar je napadnut sa zemlje, iz zraka i s Dunava.

Sjećanje je to i na dva zrakoplova kod Bršadina koja je srušio vukovarski branitelj Luka Andrijanić.

- Sjećanje da se JNA uključila direktno u napad protiv grada Vukovara i branitelja i iz tog razloga smo donijeli odluku da slavimo Dan branitelja da se ne zaboravi. Ti dečki su zaslužili da imaju deset dana branitelja što su sve proživjeli i kako su stradali, govori Daniel Rehak, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003.

- Nakon današnja dva aviona koja su bila srušena '91. znalo se da je rat neminovan. Danas kroz zajedništvo pokazujemo ono što su branitelji htjeli da poštujemo njihovu žrtvu, govori Nikola Mažar, izaslanik predsjednika Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!