Polarni advent u Divljem srcu grada u zagrebačkom Zoou

28.11.2021.

21:03

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT/Hina

Polarni advent u Divljem srcu grada

Polarni advent u Divljem srcu grada

Foto: Dnevnik / HRT

Zagrebački zoološki vrt i ove je godine zasjao kao jedna od najljepših lokacija Adventa u Zagrebu. Program takozvanog Polarnog adventa u Divljem srcu grada trajat će sve do 9. siječnja. Osim u božićnom ambijentu posjetitelji će moći uživati i u prigodnim tematskim obilascima.

- Imamo nekoliko lokacija za fotografiranje pošto smo u prošloj godini vidjeli da se svi naši posjetitelji vole fotografirati, a te fotografije su poslane ne samo u regiju, nego u cijeli svijet. Ove godine imamo tri lokacije za fotografiranje, prošle godine advent je obišlo preko 40.000 ljudi, rekla je Jasenka Haleuš iz Zoološkog vrta.

Šetnice su obasjane tisućama lampica, a edukatori odjeveni u vilenjake posjetitelje su poveli u obilaske ZOO vrta uz božićne priče o životinjama, od onih kršćanskih do suvremenih, priopćio je zagrebački ZOO.


Blagdansko izdanje Zoološkog vrta među prvima su, pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, fotografirali veleposlanici akreditirani u Zagrebu: veleposlanica Japana Misako Kaji, veleposlanik Kanade Alan Bowman, veleposlanik Finske Kalle Johannes Kankaanpää, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simon Thomas i veleposlanik Irske Ruaidhri Dowling.


Advent u Zagrebu poželjno je odredište stranih i domaćih gostiju, kao i ovaj njegov dio 'Polarni advent Zoološkog vrta grada Zagreba'. Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama, pa se ljudi mogu osjećati sigurno i ugodno, rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić


Prošle zime je "Polarni advent" posjetilo više od 40.400 građana, a dobru posjećenost u ZOO-u, očekuje i ove godine.


- Upravo nam je prošle zime 'Polarni advent' pokazao kako blagdanski duh možemo gajiti unatoč izazovima koje je donijela pandemija. Ovdje građani mogu uživati u blagdanskom uređenju Zoološkog vrta, edukativnim pričama o životinjama te prigodnoj gastronomskoj ponudi, poručio je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.


Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nude prigodnu ponudu hrane i pića.


"Polarni advent" posjetitelji mogu doživjeti do 9. siječnja 2022. godine. Program će se do 19. prosinca odvijati petkom, subotom i nedjeljom od 11 do 19 sati, a od 26. prosinca do 9. siječnja 2022. svakodnevno.


Zagrebački Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program "Polarnog adventa" zatvara se u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. 


Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!