Polaznici Diplomatskog tečaja s Milanovićem

26.01.2023.

13:15

Autor: HRT

Polaznici Diplomatske akademije na Pantovčaku

Polaznici Diplomatske akademije na Pantovčaku

Foto: Ured PRH / HRT

Polaznici petnaestog Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova posjetili su u četvrtak Ured predsjednika Republike, priopćeno je iz Ureda.

Posjet je organiziran u sklopu programa diplomatske edukacije i usavršavanja koji se provode u formi predavanja, radionica i studijskih posjeta ustanovama od interesa za službu vanjskih poslova u zemlji i inozemstvu.

Polaznicima Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije predavanje je održao i predsjednik Zoran Milanović koji je nakon toga razgovarao s njima, odnosno odgovarao na njihova pitanja.

Teme predavanja

Glavne teme predavanja bile su stanje u Bosni i Hercegovini, odnosno položaj Hrvata u toj susjednoj državi i situacija u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu.

U sklopu posjeta, polaznici Diplomatske akademije obišli su Ured predsjednika Republike.

Uz polaznike Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije u Uredu predsjednika bili su načelnica Diplomatske akademije Lada Muraj i voditelj Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Ivan Mijić, a uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!