Policajac koji je pucao u obiteljskog nasilnika postupao je zakonito i opravdano

29.08.2023.

15:59

Autor: S.M./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Policijski stručni tim utvrdio je da je policajac koji je, tijekom nedavne intervencije sprečavanja nasilja u obitelji, pucao u 57-godišnjaka vatreno oružje koristio zakonito i opravdano, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ozlijeđeni 57-godišnjak počinio više kažnjivih djela i to teškog ubojstva u pokušaju i dvije prijetnje. On je, 20. kolovoza tijekom intervencije, navodi policija, usmjerio pištolj prema policajcima i time im ozbiljno zaprijetio da će ih usmrtiti.

- Jedan od policijskih službenika je zakonito i opravdano pucao iz pištolja na 57-godišnjaka, jer je postojala neposredna opasnost za život policijskih službenika, navedeno je.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je 57-godišnjak neovlašteno nabavio i posjedovao pištolj kojim se prijetio. Sumnjiče ga i za više kažnjivih djela nasilja u obitelji kroz dulje vremensko razdoblje, a za sve je prijavljen državnom odvjetništvu.

U policiji kažu da ne mogu iznositi više informacija o ovom slučaju s obzirom da je iniciran dojavom o nasilju u obitelji pa su dužni štititi žrtvu, odnosno oštećene osobe.

Ozlijeđeni osumnjičenik je nakon ranjavanja noću 20. kolovoza prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!