17:35 / 26.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

Policajac nenamjerno ispalio hitac iz pištolja i teško ranio kolegu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Virovitičko-podravsko Općinsko državno odvjetništvo provelo je očevid te policajca zbog neopreznosti u rukovanju oružjem prijavilo za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.
Čisteći remen i službeni pištolj u prostoriji virovitičke postaje prometne policije, 41-godišnji policajac nenamjerno je u nedjelju spalio hitac u smjeru 31-godišnjeg kolege i teško ga ranio, no nije u životnoj opasnosti.

Ovaj nesretni slučaj danas je potvrdila PU virovitičko-podravska, navodeći da se ozlijeđeni policajac uspješno oporavlja u Općoj bolnici Virovitica.

- Policijski službenik je 21.lipnja oko 19,40 sati čistio službeni remen i službeni pištolj od blata iz prethodnog postupanja, a u kojem su policijski službenici bili žrtve kaznenog djela napada na službenu osobu. Nenamjerno je ispalio hitac u kolegu koji je sjedio za radnim stolom te ga pogodio u desni dio tijela, kažu u policiji.

Policajac zbog neopreznosti kazneno prijavljen i udaljen iz službe.

, vezano uz kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom PU virovitičko-podravska udaljila ga je iz službe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!