Policajac udaljen iz službe zbog sudjelovanja u incidentu

10.08.2022.

Zadnja izmjena 11:13

Autor: HRT

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: MUP / RH

Šibensko-kninska policija osumnjičila je petero hrvatskih državljana i srpsku državljanku za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških i lakih tjelesnih ozljeda te za remećenje javnog reda i mira. Protiv svih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Odnosi se to na događaj koji se zbio prekjučer u blizini Knina. Došlo je do sukoba u kojem je na jednoj strani bio košarkaš iz Srbije, njegova supruga i brat, a s druge strane članovi druge obitelji. Jedan od osumnjičenih je i djelatnik policije i udaljen je iz službe do daljnjega. 


'Bez nacionalne osnove, reagirao je kao roditelj' 

- To je čovjek koji je krenuo u stvaranje države 5. kolovoza 90. Ovaj cijeli period mještani sela Strmice i Pađena su stali u njegovu zaštitu. Nema prefiksa, Srbin ili Hrvat. On je profesionalac policajac. Bilo mu je stalo samo to što mu je dijeta bilo ugroženo. To je normalna reakcija svakog roditelja, poručio je predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina Ante Anić-Kremić.

Pročitajte priopćenje policije u cijelosti 

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19,40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).

Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:
- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,
- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,
- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,
- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2., te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!