17:32 / 07.10.2018.

Autor: I.M./HRT

Policajac uhvaćen u pokušaju krijumčarenja 18 Pakistanaca

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Božinović istaknuo je da je takav čin nedopustiv, ali i dodao da je cijeli slučaj pokazatelj snage policijskog sustava.
U Lici je uhićen policijac koji je u kombiju krijumčario 18 Pakistanaca. Kaznena prijava poslana je državnom odvjetništvu. Riječ je o službeniku Policijske uprave zagrebačke, a za navedeno djelo prijeti mu višegodišnja kazna zatvora.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je da je takav čin nedopustiv, ali i dodao da je cijeli slučaj pokazatelj snage policijskog sustava.

"Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke nije niti pripadnik granične policije ni profesionalnih policijskih skupina koje se bave sprječavanjem krijumčarenja ljudi. Policija, kao i drugi sustavi, ima i takvih incidenata, međutim rekao bih da je policija onaj sustav koji se najbrže obračunava s nezakonitostima u svojim redovima", rekao je ministar Božinović.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!