Policajci spasili život muškarcu za vrijeme slavlja nakon utakmice

19.12.2022.

14:58

Autor: HRT/V.G./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Dvojica policajaca spasila su u Rijeci život vozaču automobila kojem je pozlilo u vrijeme dok se u Hrvatskoj slavilo osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u nogometu, doznaje se u primorsko-goranskoj policiji.

Dvojica policajaca su u ophodnji u subotu oko 20.40 u Ulici Zdravka Kučića na Vežici zatekli muškarca koji pokušava iz automobila izvući vozača. Policajci su odmah pomogli te iznijeli muškarca koji nije davao znakove života. Jedan od njih ga je reanimirao disanjem usta na usta, a drugi je zvao Hitnu medicinsku pomoć.

Vozilo Hitne pomoći stiglo je za nekoliko minuta, a dotad su policajci muškarca održavali na životu. U KBC-u Rijeka 65-godišnjaku su liječnici dijagnosticirali teži oblik srčanog udara i uspjeli ga oživiti defibrilacijom. Nalazi se na daljnjem liječenju i trenutačno je u stabilnom stanju.

Liječnici su istaknuli da je pravodobna i ispravna reakcija policajaca pomogla u reanimiranju 65-godišnjaka.

- Policijski službenici ovim činom pomoći pokazali su još jednom kako su stručni i vješti ne samo u održavanju sigurnosti građana, što je njihova primarna zadaća, već su također znalci i u njihovom spašavanju kada to zatreba bez obzira na vrijeme, mjesto ili situaciju u kojoj se nalaze, naglasila je policija.

Dodaju da su u PU primorsko-goranskoj tijekom ove godine održana četiri tečaja za pružanje prve pomoći, u suradnji s Crvenim križem, u kojima su sudjelovala 104 policajca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!