Policajci iz požarom zahvaćene kuće spasili nepokretnu ženu

05.02.2023.

12:11

Autor: Hina/HRT/V.G.

Policajci iz požarom zahvaćene kuće spasili nepokretnu ženu

Policajci iz požarom zahvaćene kuće spasili nepokretnu ženu

Foto: PU karlovačka / MUP

Karlovački prometni policajci spasili su u subotu iz požarom zahvaćene obiteljske kuće mlađu nepokretnu ženu te usporili širenje vatre do dolaska vatrogasaca

Iz požarom zahvaćene kuće spasili su i psa, te desetak metara od nje odgurali osobno vozilo parkirano pored kuće, držeći da postoji opasnost da i njega zahvati požar, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo policije.

Obavljajući redovne zadaće na području Karlovca, policajci Mobilne jedinice prometne policije su u subotu, oko 13 sati, uočili požar obiteljske kuće, izvijestili nadležne te krenuli gasiti požar s nekoliko protupožarnih aparata.

Kako se požar sve više širio, postojala je opasnost da do dolaska vatrogasaca zahvati cijelu kuću te su policajci ušli u kuću kroz prozor, kako bi provjerili ima li u njoj osoba.

U jednoj od prostorija na podu su zatekli mlađu žensku osobu, koju su iznijeli kroz prozor i prenijeli je na sigurno. Utvrđeno je da se radi o nepokretnoj mlađoj ženi, osobi s invaliditetom.

Do dolaska vatrogasaca, policajci su nastavili sa gašenjem požara te usporili njegovo širenje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!