13:06 / 09.11.2020.

Autor: M.Š./HRT

Policajci ponavljaču prekršaja oduzeli vozilo

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Učestali ponavljač upravljao je u prometu prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (2,40 g/kg), izvijestila je PU zagrebačka.
Učestali ponavljač prekršaja upravljao je u prometu prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (2,40 g/kg), izvijestila je PU zagrebačka. - U subotu, 7. studenoga 2020. godine oko 23.30 sati u Sesvetama u Bjelovarskoj ulici policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, prilikom kontrole prometa zaustavili su osobni automobil marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji vozač. Zajedno s policajcima iz Sesveta kroz obavljenu kontrolu utvrđeno je kako je vozač osoba bez državljanstva te kod sebe nikakve dokumente za dokaz o identitetu. Vozač je alkotestiran te mu je očitana koncentracija od 2,40 g/kg alkohola u krvi, ujedno je utvrđeno kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
 
Nesavjesni vozač je učestali ponavljač prekršaja iz članka 216. st 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama te u zadnjih 11 mjeseci ima pravomoćne tri odluke Suda, zbog čega su ostvareni zakonski uvjeti za primjenjivanje odredbe iz članka 229, stavak 8 Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno privremeno oduzimanje vozila, navodi se u priopćenju iz PU zagrebačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!