Policajka u Puli spasila dojenče iz zatvorenog vozila

12.07.2022.

16:49

Autor: Hina/HRT

Ne ostavljajte djecu bez nadzora

Ne ostavljajte djecu bez nadzora

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Desetomjesečno dijete koje je bilo samo u vozilu spašeno je u utorak poslijepodne u Puli, zahvaljujući brzoj intervenciji policajke koja je uspjela otvoriti vrata automobila tako što je provukla ruku kroz prozor, izvijestila je istarska policija.

Dojavu građana da se u osobnom vozilu BMW, riječke registracijske oznake, u Marulićevoj ulici u Puli nalazi dijete policija je dobila oko 14 sati te je na mjesto događaja odmah upućena najbliža policijska ophodnja.

Policijska službenica uspjela je otvoriti vrata tako da je provukla ruku kroz prozor koji je bio djelomično otvoren te je izvukla dijete iz vozila. Policajci su pozvali Hitnu medicinsku pomoć te je dijete prevezeno u pulsku bolnicu kako bi mu se pružila liječnička pomoć, a s obzirom na to da je neko vrijeme provelo u vozilu te je u trenutku pronalaska bilo uplakano, znojno i povišene temperature.

Istarska policija utvrđuje okolnosti događaja te će nad 28-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije, koja inače živi u Puli provesti kriminalističko istraživanje.

Građane je policija još jednom upozorila da ne ostavljaju djecu samu u vozilima na visokim temperaturama jer posljedice mogu biti kobne - smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

- Policijska službenica koja je došla na mjesto događaja primijetila je da se u vozilu nalazi samo dijete, ono je bilo vidno uznemireno, plakalo je, bilo je znojno i s povišenom temperaturom. Odmah smo pozvali hitnu medicinsku pomoć koja je dijete prevezla u pulsku bolnicu. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Makedonije, rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!