07:07 / 02.04.2018.

Autor: D.M./Hina

Policija i DORH istražuju ekološki incident u Sl. Brodu

-

-

Foto: - / -

Ekološki incident dogodio se kada je tvrtka Crodux energetika ispitivala ispravnost naftnog produktovoda koji vodi prema rafineriji nafte u Bosanskom Brodu.
Policijska uprava Brodsko-posavska prikuplja podatke i istražuje ekološki incident koji se dogodio 28. ožujka na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, a prema priopćenju koje je stiglo u nedjelju kasno navečer, policija istragu provodi u konzultacijama s Državnim odvjetništvom.

"Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske osiguravali su mjesto događaja te iz sigurnosnih razloga na obližnjoj prometnici fizički regulirali promet. Policijski službenici su nakon toga nastavili s kriminalističkim istraživanjem, u okviru kojeg prikupljaju korisna saznanja te provode policijske izvidne radnje u konzultaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu", stoji u policijskom priopćenju.

Vojska i policija Brođanima dostavljaju pitku vodu

Ekološki incident dogodio se kada je  tvrtka Crodux energetika ispitivala ispravnost naftnog produktovoda koji vodi prema rafineriji nafte u Bosanskom Brodu. Produktovod planiraju preraditi u plinovod. Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara izrazio je sumnju da je ta tvrtka i direktno odgovorna za onečišćenje vodocrpilišta u Slavonskom Brodu. Iz Croduxa su demantirali takvu mogućnost tvrdeći da je tijekom incidenta isteklo između 150 i 200 litara naftnih derivata, te da zbog udaljenosti mjesta incidenta nije moguće povezati ta dva događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!