13:24 / 22.01.2019.

Autor: HRT

Policija i DORH se bave spornom Penavinom snimkom

-

-

Foto: - / -

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u koordinaciji s DORH-om utvrđuje sve okolnosti vezane uz objavljivanje video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara na kojoj se vide učenici vukovarske Tehničke škole kako sjede na tribinama tijekom izvođenja hrvatske himne, poručili su iz policije. Potvrdio je to i ministar Davor Božinović.

- To je posao profesionalnog dijela ovog sustava, policijske uprave zajedno i u koordinaciji sa Državnim odvjetništvom, i vidjet ćemo, oni će sigurno izvijestiti javnost o tome što i do čega će eventualno doći. Naravno da djecu ne treba dovoditi u nekakav politički kontekst, međutim, ne bih ničim prejudicirao s obzirom da sam čuo neka preliminarna pravna mišljenja koja nisu baš jedinstvena po tom pitanju", rekao je Božinović.Na mrežnoj stranici Grada Vukovara objavljena je video snimka učenika Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku kako na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar 91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana državna himna RH. Pritom je na konferenciji za novinare Ivan Penava govorio o "puzajućoj velikosprskoj agresiji" u Hrvatskoj, a kojoj je, kako je rekao, epicentar u Vukovaru.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!