Policija istražuje slučaj vršnjačkog premlaćivanja učenice u Slavonskom Brodu

24.03.2023.

11:31

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Brodsko-posavska policija istražuje slučaj nasilja u slavonskobrodskoj osnovnoj školi gdje su, po pisanju medija, njeni vršnjaci prije desetak dana premlatili i lakše ozlijedili učenicu petog razreda, a od škole se očekuje očitovanje Ministarstvu obrazovanja.

- Policija je odmah postupila po primanju dojave i istraga je u tijeku, rekla je policijska glasnogovornica Kata Nujić i navela kako, zbog utvrđivanja svih detalja i činjenice da su istragom obuhvaćene maloljetne osobe, o okolnostima ovog događaja zasad ne žele izlaziti u javnost, pa tako niti tko ga je i kada prijavio.

Mediji navode da je Ministarstvo obrazovanja zatražilo očitovanje Osnovne škole Blaž Tadijanović o slučaju od 14. ožujka kada su djevojčicu petog razreda, navodno romske nacionalnosti, premlatili njeni školski vršnjaci, nakon čega je zbrinuta u bolnici.

Iz slavonskobrodske bolnice su im potvrdili da je djevojčica u pratnji majke tada zatražila liječničku pomoć, a utvrđene su joj lakše ozljede, zbog čega su o tome iz bolnice obavijestili policiju.

Ravnateljica škole Sanja Spajić jučer je za HRT izjavila da je škola na slučaj reagirala promptno i po protokolima te da ne želi govoriti o detaljima s obzirom da se i dalje vode razgovori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!