18:33 / 16.03.2018.

Autor: D.P./Hina

Policija istražuje truju li po Osijeku pse i golubove

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osječko-baranjska policija proteklih je dana zaprimila više dojava građana o trovanja pasa na području Osijeka i očevidom na više mjesta pronašla bijelu praškastu tvar.
Vlasnici pasa u Osijeku posljednjih su dana u strahu jer netko navodno ostavlja otrov po gradu, od kojeg je, tvrde volonteri osječkog azila, otrovano 15-ak pasa. Osim njih u središtu grada pronađeni su i mrtvi golubovi.  

Osječko-baranjska policija proteklih je dana zaprimila više dojava građana o trovanja pasa na području Osijeka i očevidom na više mjesta pronašla bijelu praškastu tvar, koja će biti poslana na vještačenje, a nadležni su pozvali građane da ne skupljaju sami sumnjivi materijal, već obavijeste mjerodavne institucije.

Predstavnik Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul izvijestio je kako za sada nema oboljelih građana. Pozvao je građane da ne skupljaju sami sumnjivi materijal, već obavijeste mjerodavne institucije.

Rezultati vještačenja se očekuju za oko tjedan dana, izvijestio je načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Ladislav Bece. Kazao je kako je policija zaprimila 13 dojava, od kojih su se dvije odnosile na trovanje pasa, a ostale na pronalazak sumnjive praškaste materije. Dodao je kako je danas zaprimljena i dojava o uginuću golubova u središtu grada, da policija pregledava i snimke nadzornih kamera te da izvidi traju.
 
Gradonačelnik Ivan Vrkić smatra kako se "sigurno i nedvojbeno radi o tome da se truju psi i golubovi" te da se od mjerodavnih institucija očekuje analiza prikupljene sumnjive materije i odgovor je li u pitanju otrov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!