13:12 / 01.08.2019.

Autor: Ivica Grudiček/HRT

Policija kažnjavala vozače koji su krenuli u Sloveniju kroz Mursko Središće?

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

Iz policije su nam potvrdili da samo provode zakon te da od Ministarstva prometa i infrastrukture nisu dobili nikakav službeni dopis po kojem moraju postupati.
Na nedavnom sastanku između Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije i hrvatskog Ministarstva prometa i infrastrukture dogovoreno je da od prvog kolovoza prestanu vrijediti ograničenja teretnog prometa na graničnim prijelazima Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće za kamione registrirane u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
No, kako doznajemo od prijevoznika, jutros je hrvatska policija kažnjavala vozače koji su kroz granični prijelaz Mursko Središće pokušali ući u Sloveniju jer, kako kažu, policija nije dobila nikakvu službenu obavijest od Ministarstva prometa da su ograničenja suspendirana za navedene kamione.Iz policije su nam potvrdili da samo provode zakon te da od Ministarstva prometa i infrastrukture nisu dobili nikakav službeni dopis po kojem moraju postupati. Kako neslužbeno doznajemo, slovenski su policajci dopis od svojeg ministarstva dobili.

Stigao odgovor Ministarstva

- Sukladno dogovoru dva ministarstva, dogovoreno je ukidanje navedenih ograničenja koje će početi vrijediti od objave Pravilnika o stavljanju izvan snage Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila, čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona u Narodnim novinama. Objava se očekuje danas. Slijedom navedenog, čim se navedeni Pravilnik i službeno objavi u Narodnim novinama, navedena obavijest će biti proslijeđena svim nadležnim tijelima, što očekujemo najkasnije tijekom sutrašnjeg dana, stoji u odgovoru Ministarstva prometa i infrastrukture.

Prijevoznici pak odgovaraju - onda ste to mogli napisati na svojim stranicama, a ne da se od 1.8. može slobodno prometovati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!