15:24 / 04.01.2019.

Autor: M.Š.

Policija kod krijumčara pronašla remene koji postaju bodeži

Foto: MUP

Foto: MUP

Foto: - / -

Kako bi se utvrdile sve okolnosti, policijski službenici priveli su sve osobe u prostorije policije.
U akciji policije na makarskom području pronađeno je neobično oružje i to kod stranih državljana koji su nezakonito boravili na području Republike Hrvatske.

Riječ je o 37-godišnjem i 40-godišnjem državljaninu BiH.

Policijski su službenici 2. siječnja 2019. na području Makarske zaustavili dva osobna vozila bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a kojima su upravljali osumnjičenici.

U oba je vozila ukupno bilo šest stranih državljana za koje su policijski službenici posumnjali da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti, policijski službenici priveli su sve osobe u prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod dvojice osumnjičenika pronađeni su remeni s kopčom koja se pritiskom pretvara u hladno oružje - bodež.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj policija je protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Također, zbog posjedovanja hladnog oružja policija će protiv osumnjičenih podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nad stranim državljanima u tijeku je provođenje postupka sukladno Zakonu o strancima, objavio je MUP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!