17:56 / 06.11.2021.

Autor: T.V./HRT

Policija kod Skrada pronašla izgubljenu djevojčicu migranticu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U blizini Broda na Kupi policijski službenici Policijske postaje Delnice pronašli su jučer u poslijepodnevnim satima 14-godišnju djevojčicu, iračku državljanku za kojom se tragalo posljednja tri dana. Prilikom pronalaska djevojčica je bila mokra i pothlađena pa su je policijski službenici odmah utoplili te joj dali tople napitke do dolaska u policijsku postaju i obavljanja liječničkog pregleda.

Pronađena djevojčica kćer je 40-godišnjeg iračkog državljanina kojeg je policija u utorak, 2. studenoga zatekla u šumi na području Brod Moravica, gdje se protuzakonito kretao radi nezakonitog prelaska državne granice u Sloveniju, odnosno prema ostalim zemljama Europske unije.

Prema utvrđenom, krećući se u noćnim satima djevojčica se u jednom trenutku odvojila od oca pa je uz nekolicinu drugih nezakonitih migranata nastavila hodati po navedenom šumskom području.

U trodnevnoj potrazi za njom su, uz policiju, sudjelovali i članovi HGSS-a.

Potraga za djevojčicom okončana je na najbolji mogući način i djevojčica je spojena s ocem koji je izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

U postupku su sukladno svojim nadležnostima bili uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb Delnice te Crvenog križa koji su osigurali odjeću i obuću za djevojčicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!