14:06 / 12.03.2021.

Autor: Hina/HRT

Policija na Plovaniji otkrila još tri krivotvorena nalaza PCR testa

Kontrola na graničnom prijelazu

Kontrola na graničnom prijelazu

Foto: Ilustracija/Goran Kovacic / Pixsell

Istarska policija otkrila je jučer još tri krivotvorena nalaza PCR testa na graničnom prijelazu Plovanija, izvijestila je policija dodavši kako su protiv svo troje osumnjičenih podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema podacima istarske policije, jučer oko 10 sati na granični prijelaz Plovanija pristigao je mercedes, talijanske registarske oznake, kojim je upravljala 44-godišnjakinja iz Pule, a u vozilu su još bili 53-godišnji talijanski državljanin te 37-godišnja talijanska državljanka.

Obavljenim provjerama policijski službenici utvrdili su kako su negativni nalazi PCR testa koje su osobe predočile krivotvoreni, odnosno utvrdili su kako je nalaze izradila 44-godišnjakinja, kopirajući ranije napravljeni originalni nalaz testa.

Radi sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave protiv svih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Budući da je talijanski državljanin posjedovao i 1,85 grama kokaina, radi prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!