17:55 / 24.08.2019.

Autor: T.V./Hina

Policija: Napad u Uzdolju je kazneno djelo izazivanja nereda

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Počinitelji napada su još nepoznati, a napadače će se teretiti za kazneno djelo izazivanja nereda i prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.
Napad na više osoba - goste kafića u Uzdolju pokraj Knina okarakteriziran je, nakon konzultacija policije i Općinskoga državnog odvjetništva, kao kazneno djelo izazivanja nereda, izvijestili su u subotu iz šibenske policije. Počinitelji napada su još nepoznati, a napadače će se teretiti za kazneno djelo izazivanja nereda.

- Počiniteljima napada prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinitelje počela tražiti zbog kaznenih djela nasilničkoga ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari. Ali, kako su objasnili u  šibenskoj policiji, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, zaključeno je kako su sva ta tri kaznena djela sadržana u kaznenom djelu izazivanja nereda.

Podsjetimo, u napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu, 21. kolovoza, koji su gledali utakmicu "Crvene zvezde" i "Young Boysa", lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17- godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!