Neslužbeno: Širi se istraga u slučaju privedenog nastavnika

21.06.2023.

Zadnja izmjena 16:45

Autor: Višnja Ružojčić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Višnja Ružojčić

Višnja Ružojčić

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL/HRT

Brodsko-posavska policija privela je nastavnika jedne osnovne škole nakon što se skupina učenica osmoga razreda potužila da ih je neprimjereno gledao i slao im poruke.

Lokalnim medijima to su ispričali roditelji tražeći da ostanu anonimni. Ravnateljica škole, koja nije željela pred kameru, u telefonskom razgovoru rekla nam je da je slučaj odmah prijavila. 

Nastavnik je jučer priveden u policijsku upravu gdje je započelo kriminalističko istraživanje. Predan je pritvorskom nadzorniku i sada Državno odvjetništvo ima rok od 16 sati da odluči o daljnjem postupanju. 

Neslužbeno saznajemo da se istraga proširuje te da će biti ispitani svi oni koji možda imaju nova saznanja o slučaju, javila je novinarka Višnja Ružojčić

U Ministarstvu su potvrdili da je škola slučaj prijavila svim nadležnim institucijama i da će ako bude utvrđena pravomoćna optužnica od ravnateljice zatražiti suspenziju nastavnika, a ako bude donesena pravomoćna presuda tražit će se prekid radnog odnosa. 

Dok traje istraga, ni policija ne želi iznositi detalje.

- Istraga je u tijeku i zbog osjetljivosti teme povezane s maloljetnim osobama u ovom trenutku ne možemo dati više podataka, rekao je danas glasnogovornik Policijske uprave Tomislav Kovačević, potvrdivši tek da je osumnjičeni jučer priveden.

Učenice su po neslužbenim informacijama nastavnika prijavile zbog dodirivanja i neprimjerenih poruka i pogleda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!