09:23 / 11.07.2020.

Autor: HRT/Hina

Policija o napadu na splitskog gradonačelnika

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Splitski SDP osudio je napad na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, koji se dogodio u petak kasno navečer.
Splitska policija u subotu je privela muškarca kojeg  je, kako su izvijestili, dovodila u vezu s fizičkim napadom na  gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu u petak navečer.

"Vezano za kriminalističko istraživanje događaja napada na 53-godišnjaka  obavještavamo vas da nije utvrđena sumnja da je osoba koju smo dovodili u svezu s događajem sudjelovala u navedenom, te je puštena. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", izvijestili su.

Podsjetimo, splitska je policija u petak kasno navečer izvijestila da je u Ulici Solurat napadnut muškarac, ne navodeći njegovo ime, te da nije zatražio liječničku pomoć.

Portal Dalmacija danas pozivajući se na neslužbene izvore naveo je da je riječ o gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojega su dvojica mladića najprije vrijeđala, a zatim ga je jedan od njih udario.

Sam gradonačelnik na incident se osvrnuo na Facebooku, napisavši:

"Dobri ljudi, hvala što brinete, dobro sam i nista se strašno nije dogodilo. Da je bilo tko drugi bio umjesto mene ovo ne bi bila nikakva vijest. Nije vrijedno spomena."


Splitski SDP osudio je napad na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, koji se dogodio u petak kasno navečer, i smatra da se na sjednici Gradskog vijeća što prije treba raspravljati o stanju sigurnosti u Splitu.

"Bezrezervno i najoštrije osuđujemo napad na gradonačelnika našega grada Andru Krstulovića Oparu", stoji u kasno sinoć objavljenom priopćenju koje je potpisao predsjednik SDP-a Split Goran Kotur.

Smatramo, ističe Kotur, da se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća Splita što prije treba staviti rasprava o izvješću Policijske uprave Splitsko-dalmatinske o stanju sigurnosti u Gradu Splitu.

Naime, dodaje se u priopćenju, u rujnu prošle godine Gradsko vijeće je na tematskoj sjednici o stanju sigurnosti u Splitu zaključilo da u drugom kvartalu svake godine ta tema bude na dnevnom redu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!