Policija objavila snimku uhićenja osumnjičenog za likvidaciju u Omišu

13.12.2019.

12:00

Autor: M.Š./HRT

default error photo
U sklopu kriminalističe istrage u Naklicama je u četvrtak uhićen Jerko Pirić (34), u Omišu Vlado Zolota (46), a na Vidicima u Šibeniku Stipe Ringwald (47).
Policija je u stanu Stipe Ringwalda (47) u Šibeniku, osumnjičenog da je u Omišu prije mjesec dana ubio Karmelina Fistanića, pronašla drogu i streljivo, i on je s još dvojicom uhićenika koji se dovode u vezu s  ubojstvom, predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u petak splitska policija.

U sklopu kriminalističe istrage u Naklicama je u četvrtak uhićen Jerko Pirić (34), u Omišu Vlado Zolota (46), a na Vidicima u Šibeniku Stipe Ringwald (47). 

Načelnik Sektora krim policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ante Matković, ne otkrivajući imena osumnjičenih, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da su u Ringwaldovu stanu pronašli 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša,  9,35 grama amfetamina, te 41 komad streljiva.

Splitski policajci posao su odradili u suradnji s Ravnateljstvom policije, PU šibensko-kninskom, PU zagrebačkom, Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, a u kriminalističko istraživanje je u jednom dijelu bila uključena i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA).

- Trojica uhićenih su osumnjičeni za kazneno djelo ubojstva. Uz to 47-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine na štetu 39- godišnjakinje. Utvrđena je osnovana sumnja da je 47- godišnjak prema prethodnom dogovoru i uz pomoć 34-godišnjaka i 46-godišnjaka, 9. studenoga na Brzetu u Omišu na ukradenom motoru prišao vozilu u kojem su bili muškarac i žena, te vatrenim oružjem usmrtio 38-godišnjaka, kazao je Matković.

Tom prilikom je lakše ozlijeđena i Fistanićeva djevojka (39). Kriminalističko istraživanje u tom slučaju se nastavlja.

- Policija je provela opsežno kriminalističko istraživanje u potrazi za počiniteljima ubojstva i materijalnim dokazima. Jučer su na području Omiša, Šibenika i Zagreba obavili nekoliko pretraga stanova i drugih prostorija, kao i prijevoznih sredstava kojima su se koristili osumnjičenici, rekao je Matković. 
"