10:48 / 01.02.2021.

Autor: Dnevnik/B.A./HRT/Hina

Vlasnika teretane policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Zagreb: Policija odvela vlasnika koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci

Zagreb: Policija odvela vlasnika koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci

Foto: Robert Anić / PIXSELL

Vlasnika jedne zagrebačke teretane Andriju Klarića, privedenog u ponedjeljak ujutro zbog otvaranja tog objekta unatoč zabrani rada, policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti te je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Policija je utvrdila da je teretana u II. Zagorskoj ulici oko 7.45 sati bila otvorena protivno odluci stožera civilne zaštite, a osim 51-godišnjeg vlasnika tamo je zatekla četiri osobe koje su vježbale uz još četiri osobe na ulazu u teretanu.

51-godišnji vlasnik priveden je u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti te je nakon istraživanja predan pritvorskom nadzorniku. 

Vlasnika teretane očekuje i ispitivanje u Državnom odvjetništvu koje za njega može zatražiti i određivanje istražnog zatvora o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera stožera na terenu su bili pripadnici zagrebačke policije u suradnji s područnim uredom Ravnateljstva civilne zaštite. 

Klarić je još ranije na svom facebook profilu najavio da će u ponedjeljak otvoriti teretanu jer više nikome ne vjeruje te smatra da je lockdown bio nepotreban i nije imao efekta. 


Vlasnik kaže da je jedan od razloga otvaranja i to što država kasni s uplatama koje su dio mjera za očuvanje radnih mjesta tijekom epidemije.

- Te mjere koje su nam oni kao propisali, 4000 kuna su nam isplatili tek nedavno za listopad, studeni... Od čega ćemo živjeti u međuvremenu? A i pored toga, ljudi su ludi, ovi koji doma ne treniraju, zovu, pitaju kakva je to borba za javno zdravstvo u kojem ljudima branite da vježbaju, kažete im ostanite kući, nemojte se kretati, radite od kuće i čekajte spasonosno rješenje, rekao je vlasnik Andrija Klarić za HRT.

- Malo sam iznenađena što ima više policijskih auta nego vježbača u teretani, ali eto, očito smo opasni, rekla je njegova kći Duga Klarić.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je vezano za taj incident da će policija i inspektori Civilne zaštite i Državnog inspektorata, koji idu zajednički u ophodnje, provoditi zakon.

Taj slučaj je predmet kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, rekao je i dodao kako postoje situacije u kojima se mora pribjeći sankcioniranju ponašanja koja su rizična za širenje zaraze.

- Prepustimo to institucijama, rekao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!