12:49 / 15.12.2020.

Autor: Dnevnik u podne, HRT/IMS/D.D

Policija pokrenula tradicionalnu akciju "Mir i dobro"

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Policija pokrenula tradicionalnu akciju "Mir i dobro" kojom uoči blagdana žele upozoriti na opasnost od zloporabe oružja i eksplozivnih sredstava
Uoči nadolazećih blagdana, policija je pokrenula tradicionalnu akciju "Mir i dobro" kojom žele upozoriti na opasnost od zloporabe oružja i eksplozivnih sredstava, ali i moguće posljedice nepravilne uporabe pirotehnike. - Događa se to da djeca ili odrasli na vrijeme ne puste petardu ili bilo je slučaja teških ozljeđivanja djece kada su uzeli neeksplodiranu petardu sa zemlje i pokušali je zapaliti. U tom slučaju je ona eksplodirala i imali su ozljede šaka. Bilo je čak prošle godine i amputacija prstiju, rekao je Tomislav Vukoja iz protueksplozijske službe Ravnateljstva policije.

Ovogodišnja akcija traje do 10. siječnja, a iz policije podsjećaju da je tijekom prošlogodišnjih blagdana ozlijeđeno 14 ljudi od toga šestero djece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!