12:17 / 20.02.2018.

Autor: HRT

Policija poziva starije ljude na oprez - novi slučaj lažnog predstavljanja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prevaranti često iskorištavaju nemoć starijih lažno im se predstavljajući da su djelatnici banke, maserke ili policajci.
Nakon još jednog slučaja prevare starijih ljudi metodom lažnog predstavljanja, policija je ponovno pozvala građane da joj prijave ako nepoznate osobe od njih traže novac ili druge vrijedne predmete.

Posljednji slučaj prevare zabilježen je jučer oko 14 sati u zagrebačkoj Stupničkoj ulici na Trnju, gdje je 72-godišnjak predao dvadesetak tisuća kuna nepoznatoj ženi koja mu se prethodno telefonom lažno predstavila kao bankarica.

Zagrebačka policija objavila je upozorenje građanima, pozivajući ih da joj odmah prijave ako nepoznate osobe putem telefona traže od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

Prije desetak dana nepoznata žena pokucala je na vrata 85-godišnjakinji i ukrala joj gotovo 400.000 kuna nakon što joj se lažno predstavila kao zaposlenica banke.

Prevaranti često iskorištavaju nemoć starijih lažno im se predstavljajući da su djelatnici banke, maserke ili policajci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!