17:21 / 12.08.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Policija prijavila Marka Skeju zbog uzvikivanja "za dom spremni" u Kninu

Marko Skejo

Marko Skejo

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Šibensko-kninska policija prijavila je zbog kršenja javnog reda i mira predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njenog ratnog zapovjednika Marka Skeju koji je na obljetnicu Oluje u Kninu uzvikivao ustaški pozdrav "za dom spremni".

Policija je, ne otkrivajući identitet, izvijestila da je protiv 65-godišnjeg Skeje provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 5. kolovoza u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, "svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira".

U priopćenju navode da su sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policajci obilježavanje u Kninu snimali i fotografirali.

"Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja. Temeljem svega utvrđenog, policija je protiv 65-godišnjaka Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", kažu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!