17:28 / 12.02.2022.

Autor: HRT

Policija pronašla četiri "laboratorija" za uzgoj kanabisa

"Laboratorij"

"Laboratorij"

Foto: Izvor: / Policijska uprava Primorsko-goranska

U policijskoj pretrazi na području otoka Krka pronađena su četiri laboratorija za uzgoj kanabisa, s video nadzorom i sustavom za daljinsko i vremensko reguliranje upravljanja uzgojem zasađenih gotovo 400 stabljika indijske konoplje, objavila je Policijska uprava Primorsko-goranska.  

Kazneno su prijavljeni dvoje slovenskih i jedan hrvatski državljanin. 

Nalogom suca istrage nadležnog Županijskog suda provedene su pretrage nekoliko stambenih objekata, prostora i osobnih vozila na području općina Malinska i Vrbnik na otoku Krku te na području Jelenja u okolici Rijeke. Njima se koriste dvoje osumnjičenih Slovenaca, starosti 28 i 35 godina, kao i 43-godišnji hrvatski državljanin.

Pretragom je pronađeno oko šest kilograma droge marihuana, 24 šprice s uljem kanabisa, zatim velika količina sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge –„laboratorij" (šatori s osvjetljenjem, sustav video nadzora, digitalna oprema i vage za precizno mjerenje, prijenosna računala i sl. ), ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, stoji među ostalim u policijskom priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!