12:08 / 12.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Policija razriješila pokušaj ubojstva u Zagrebu iz 2005.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Policija je nakon 16 godina razriješila pokušaj ubojstva koji se u srpnju 2005. dogodio u zagrebačkim Dugavama i za taj zločin prijavila 52-godišnjeg državljanina BiH koji je još prije izručen Njemačkoj i nedostupnog 61-godišnjeg slovenskog državljanina.

Zagrebačka policija izvijestila da je riječ o slučaju koji je riješen zahvaljujući suradnji s policijama iz BiH i Njemačke. Istražitelji sumnjaju da su 6. srpnja 2005. oko 8 sati u Ulici Vajdin vijenac u Zagrebu dvojica osumnjičenih "zajedno i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri da usmrte 60-godišnjaka, došli ispred stana na šestom katu stambene zgrade, u kojem je oštećeni u to vrijeme stanovao, čekajući trenutak njegova izlaska".

Kada je njihova žrtva izašla iz stana zaprijetili su mu pištoljem i odgurali ga natrag u stan, srušili na tlo i izudarali rukama i nogama.

- Potom je, sumnja se, osumnjičeni 52-godišnjak najvjerojatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio hitac u glavu oštećenog i teško ga ranio te su se dali u bijeg odnoseći sa sobom i torbicu oštećenog u kojoj se nalazio novac uz dokumente, navodi policija.

Osumnjičeni 52-godišnjak već je početkom rujna izručen u Njemačku gdje je osumnjičen zbog drugog teškog kaznenog djela, dok je osumnjičeni slovenski državljanin trenutno nedostupan. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, navode u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!