10:44 / 29.09.2020.

Autor: Jelena Bokun/Dnevnik/IMS/HRT

Policija slavi svoj dan

-

-

Foto: - / -

Policija slavi svoj dan. Ministarstvo unutarnjih poslova svečano obilježava blagdan svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije.
Policija slavi svoj dan. Ministarstvo unutarnjih poslova svečano obilježava blagdan svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije.

U prigodi obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila Predsjednik Republike, Zoran Milanović, uručio je odlikovanja Spomenice domovinske zahvalnosti djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Milanović je poručio kako daje punu podršku policiji da čuva hrvatsku granicu podsjetivši pritom na val prognanika u vrijeme dok je bio premijer, ali i na današnje ilegalne migracije.

- Imate moju podršku da čuvate hrvatsku granicu jer jedno je stvarna humanitarna potreba ljudi u nevolji koji dolaze u tisućama, a drugo je fikcija da imaš pravo u svakom trenutku doći tamo gdje te je volja, kazao je predsjednik Milanović, koji je, čestitajući im Dan policije i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila, osim dobrog zdravlja zaželio i dobre živce i staloženost u odgovornim poslovima koje obavljaju.

U prigodnom obraćanju istaknuo je da je posao policajaca socijalno i politički orijentiran, ali ne stranački.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su djelatnicima MUP-a Dan policije i blagdan njihova zaštitnika svetog Mihovila, zahvalivši im na požrtvovnosti u nošenju s izazovima u 2020.

- Hrvatska policija u protekloj godini uspješno je provela niz operativnih akcija na nacionalnoj i međunarodnoj razini u kojima je uhićen veliki broj pripadnika različitih kriminalnih skupina. Visoko na listi prioriteta našeg djelovanja je i nadalje borba protiv svih oblika  organiziranog kriminaliteta, kao i suzbijanje gospodarskih i koruptivnih kaznenih djela u svim sferama društva, rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

- Protekli mjeseci primorali su i nas na mnoge promjene koje nitko nije mogao predvidjeti ni očekivati. Susreli smo se s novim i nezabilježenim izazovima. Vrijeme u kojem živimo, od svih nas traži promjenu navika, solidarnost i empatiju, racionalnost i strpljivost, naglasio je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Poručili su da je neovisno o vrsti i težini kriza koje su se pojavile, njihova briga o općem dobru, sigurnosti Republike Hrvatske i njenih stanovnika, provedbi zakona, zaštiti ustavnopravnog poretka i demokratskih vrijednosti bila kao i uvijek, predana, temeljita i odgovorna.

Za časnu i uzornu službu Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovano je 117 pripadnica i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

U ime djelatnika MUP-a na odlikovanjima je zahvalila Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, poručivši kako im je ta nagrada i motiv da svakodnevne poslove i dalje obavljaju profesionalno, savjesno i kvalitetno.

Banožić čestitao hrvatskoj policiji: S HV-om činite temelj sigurnost !

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je hrvatskim policajcima Dan policije i blagdan sv. Mihovila, poručivši kako uvijek iznova dokazuju svoju sposobnost i zajedno s Hrvatskom vojskom čine temelj sigurnosti Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!