14:02 / 06.05.2018.

Autor: D.M./Hina/HRT

Policija spriječila Keleminca da održi skup u Jasenovcu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Njihov pokušaj da prođu nije uspio pa su se, nakon što su kod naplatnih kućica položili lampione i cvijeće, vratili za Zagreb.
Skup, koji je Autohtona Hrvatska stranka prava najavila na Spomen području Jasenovac u nedjelju prije podne nije održan jer je policija zaustavila predsjednika i članove stranke na autocesti Zagreb - Lipovac kod izlaza u Novsku.

Njihov pokušaj da prođu nije uspio niti nakon pregovora jer policija nije dopustila da nastave za Jasenovac, pa su se, nakon što su kod naplatnih kućica položili lampione i cvijeće, vratili za Zagreb.

Od načelnice Općine Jasenovac Marije Mačković doznaje se da je rano jutros i tijekom prijepodneva u Jasenovcu bilo policije, ali u Općini nemaju nikakvu spoznaju da se bilo kakav skup trebao održati u Jasenovcu. Ravnatelj Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković je čuo za skup ali, rekao je, ništa službeno.

Autohtona Hrvatska stranka prava najavila je u subotu da će 40 pripadnika stranke u nedjelju otići u Jasenovac, napominjući da su 22. travnja bili "nezakonito" spriječeni u dolasku. Poziv medijima je uz pozdrave "Bog i Hrvati" i "Za dom spremni" potpisao predsjednik stranke Dražen Keleminec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!