Policija traga za rukometašima iz Burundija

10.08.2023.

19:36

Autor: Dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Riječka policija traga za mladim sportašima iz Burundija. Od jučer se gubi svaki trag desetorici igrača, članovima rukometne reprezentacije, koji su u Hrvatsku došli zbog održavanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva, a Rijeka je jedan od četiri grada u kojem se održavaju utakmice. O potrazi za nestalima u Dnevniku HTV-a izvijestila je Dajana Kruneš.

Potraga za nestalima još traje. Traga se za deset mladića u dobi od 17 godina. Posljednji put viđeni su u riječkom Kampusu na Trsatu, gdje su bili privremeno smješteni radi održavanja prvenstva. Trag im se gubi jučer, malo iza 15 sati.


Policija za njima intenzivno traga, a o događaju se oglasio i organizator prvenstva, Hrvatski rukometni savez. Stavili su se u potpunosti na raspolaganje reprezentaciji ove afričke države te ističu žaljenje zbog cijele situacije. 


Kažu da su, u organizaciji prvenstva poduzeli najviše sigurnosne standarde, usklađene s procjenom MUP-a, te je prostore osiguravao adekvatan broj policajaca, pripadnika zaštitarske službe i redara. 

Ovo nije prvi takav slučaj u Hrvatskoj, i 2014. sa Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke nestale su tri igračice iz DR Konga. Unatoč potrazi još i danas njihova imena stoje na popisu nestalih u Hrvatskoj. Afrički sportaši - atletičari, džudisti, boksači nestajali su i prije, primjerice s natjecanja u susjednoj Sloveniji te u Velikoj Britaniji. 


Glasnogovornica PU primorsko-goranske Ankica Kolić potvrdila je da se utvrđuju okolnosti njihova nestanka i sve činjenice koje su bitne te se poduzimaju mjere kako bi se oni pronašli.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!