Policija traži od građana informacije o nestalom Austrijancu

30.06.2023.

15:54

Autor: Hina/HRT/A.S.

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: MUP / RH

Policijska uprava primorsko-goranska pozvala je građane da jave sve moguće informacije vezane uz Austrijanca Rolanda Polzl-Huemera, nestalog na otoku Krku 19. lipnja, za kojim se još traga.

Policijsku postaju Krk posjetila je u petak zamjenica misije Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu Julia Maria Tiefengraber, kako bi izrazila posebnu zahvalnost na svemu do sad učinjenom u cilju pronalaska nestalog Polzl-Huemera, izvijestila je PU.

Roland Polzl-Huemer, rođen 1961. godine, nestao je na području mjesta Kras na Krku. Srednje je tjelesne građe, sijede kose i ima kestenjaste oči. U trenutku nestanka bio je odjeven u crveno-plavu majicu i kratke plave hlače te nosio naočale za vid.

Istog dana kad je prijavljen nestanak, policijski službenici su počeli prikupljati korisna saznanja i pretraživati šumski teren, u suradnji s pripadnicima HGSS-a s potražnim psima, vatrogascima i članovima lovačkih društava.

Potraga se nastavila i sljedećih dana, uz korištenje dronova jedinice specijalne i interventne policije i vatrogasaca, a u pretrazi obalnog pojasa sudjelovalo je policijsko plovilo Postaje prometne policije Rijeka.

Policija poziva građane da se jave, ako imaju informacija vezanih uz nestanak Polzl-Huemera, na telefon 192 ili adrese elektroničke pošte primorsko-goranska@policija.hr i pp.krk@mup.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!