18:57 / 23.01.2019.

Autor: M.Š./Hina

Policija u kontaktu s Tolušićem, a USKOK provodi izvide

Foto: Marko Lukunic/Vecernji list/Ilustracija

Foto: Marko Lukunic/Vecernji list/Ilustracija

Foto: - / -

Ravnateljstvo policije u srijedu je potvrdilo da je "u kontaktu je s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem".
Ravnateljstvo policije u srijedu je potvrdilo da je "u kontaktu je s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem", dok je Uskok medijima odgovorio da je zbog tog slučaja pokrenuo izvide koji su tajni.

- Predsjednica: Namještanje takvih afera je dno dna
- Grmoja, Beljak i Tuđman o slučaju "Tolušić"
- Ostojić: Tražit ću očitovanje DORH-a i SOA-e
- Tolušić: Banda će uskoro završiti u zatvoru


- Ravnateljstvo policije u kontaktu je s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. U odnosu na dio upita pruža li policija zaštitu potpredsjedniku Vlade ili bilo kojoj drugoj osobi, izvješćujemo kako nismo u mogućnosti javno potvrdili ili demantirati takvu informaciju, odgovorila je policija na Hinin upit nakon medijskim napisa da je Tolušić dobio policijsku zaštitu.

Istovremeno o pokušaju diskreditacije ministra i potpredsjednika Vlade informacije je počelo prikupljati i Državno odvjetništvo koje na tom slučaju, kako se neslužbeno doznaje, surađuje i s Tolušićem te nadležnim institucijama, među kojima i SOA-om.

Glasnogovornik Uskoka medijima je u srijedu potvrdio da o tom slučaju provode izvide koji su po slovu zakona tajni pa ne mogu otkrivati detalje.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić u srijedu je najavio da će kao čelnik tog tijela od DORH-a zatražiti očitovanje što je poduzeo u 'slučaju Tolušić', a od SOA-e kako se moglo dogoditi da o lažnim fotografijama koje kompromitiraju potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića nije obavijestila DORH, iako su to bili dužni učiniti.

Više ministara je uoči Vladine sjednice osudilo pokušaj Tolušićeva diskreditiranja, a on je poručio kako će "banda uskoro završiti u zatvoru".

Nakon što je u utorak komentirao objavu montiranih fotografija u tjedniku Nacional poručivši "bandi koja se malo zaigrala da se namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere", Tolušića su novinari pred Banskim dvorima pitali na koga je mislio kada je spomenuo bandu. - Na bandu koja će uskoro završiti u zatvoru", izjavio je Tolušić dodavši kako će se sve znati kada se završi istraga.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!