Policija razriješila ubojstvo Željka Hatlaka, bilo je planirano

31.03.2023.

13:04

Autor: HRT/Hina

Varaždin: Policija riješila ubojstvo Željka Hatlaka

Varaždin: Policija riješila ubojstvo Željka Hatlaka

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Ubojstvo Željka Hatlaka koje se dogodilo 24. veljače ove godine u Varaždinu, a za koje je osumnjičen 44-godišnjak s karlovačkog područja, bilo je planirano, izvijestila je policija.

Varaždinska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg sumnjiče za teško ubojstvo iz koristoljublja na štetu 56-godišnjeg Željka Hatlaka. Uz kazneno djelo teškog ubojstva, 44-godišnjak je osumnjičen i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kako je priopćila varaždinska policija, sumnja se da je 44-godišnjak Hatlakovo ubojstvo unaprijed isplanirao, u Varaždin doputovao nekoliko dana ranije i na kućnoj adresi ubijenog čekao njegov dolazak. Iz neposredne blizine iz vatrenog oružja ispalio je više hitaca koji su ga usmrtili.

Osumnjičeni je Hatlakovo tijelo sakrio te počeo rasprodavati njegovu pokretnu imovinu, a potom se njegovim automobilom uputio na karlovačko područje gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri da vozilo dalje koristi.

Automobil ubijenog Hatlaka su 8. su ožujka po dojavi kriminalističke policije PU varaždinske pronašli karlovački policajci. Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja provedeno je više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni, a prilikom pretraga i očevida pronađeno je i vatreno oružje kojim je Hatlak ubijen.

Radi sumnje u počinjenje kaznenih djela na karlovačkom području osumnjičeni je od 4. ožujka u istražnom zatvoru, a u petak je prijavljen i zbog teškog ubojstva iz koristoljublja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!