Na proslavi rođendana preminuo 16-godišnjak, uhićen 17-godišnji prijatelj

14.05.2023.

Zadnja izmjena 19:05

Autor: Goran Damjanić/Dnevnik/HRT/IMS/Hina

Policija istražuje smrt 16-godišnjaka na rođendanskoj zabavi, uhićen 17-godišnjak

Policija istražuje smrt 16-godišnjaka na rođendanskoj zabavi, uhićen 17-godišnjak

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Tragična je vijest jutros probudila mještane Sudovca i Kostanjevca Riječkog nedaleko Križevaca. U noćnom je provodu, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ugašen život 16-godišnjeg mladića.

Proslava rođendana u mirnom mjestu kod Križevaca pretvorila se u tragediju. Iako za to još nema službene potvrde, smrt maloljetnika slijedila je nakon svađe i naguravanja dvojice najboljih prijatelja. Hitna pomoć brzo je stigla, ali mladiću nije bilo spasa.

- Zaprimili smo dojavu da je 16-godišnjaku pozlilo. Mjesto intervencije udaljeno je 21 km, došli su za 16 minuta. 47 minuta trajala je intervencija, pokušali smo mu pomoći, ali nažalost nisu uspjeli, kazala je Melanija Bartolić, zamjenica ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

- U 1.33 sati policijska postaja Križevci je zaprimila dojavu Hitne medicinske pomoći da pružaju pomoć mladiću od 16 godina u Kostanjevcu Riječkom. Pi pruženoj liječničkoj pomoći mladić je preminuo. U svezi ovog događaja jedna osoba je uhićena te je krim istraživanje u tijeku, otkrio je Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci.

Neslužbeno, riječ je o 17-godišnjem prijatelju preminulog mladića. Što se između njih dvojice kobne noći dogodilo, policija još istražuje.

- Poradi tajnosti samih izvida nećemo iznositi kvalifikacije kaznenog djela, rekao je načelnik Policijske postaje Križevci.

Uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom.

Tomislav Plantić, vlasnik kafića u Kostanjevcu Riječkom rekao je samo da se tragičan događaj nije zbio u samom lokalu, nego u odvojenom prostoru koji iznajmljuje za privatne zabave. 

Plantić je rekao da su dvojica mladića bili nerazdvojni prijatelji.

- Gotovo svaki dan su dolazili na sok, igrali biljar, jednostavno bili su nerazdvojni, posvjedočio je Plantić i dodao da su i te večeri došli u kafić popiti piće te da ništa nije upućivalo na to da su jedan prema drugome neprijateljski raspoloženi.

Potom su otišli na rođendansko slavlje 18-godišnjakinje na kojem je bilo 50-ak uzvanika.

- U noći me nazvala majka umrlog zamolivši da donesem deku. Ostao sam šokiran kad sam vidio što se dogodilo na dječjem igralištu koje se nalazi ispred objekta, rekao je Plantić.

Mladići su se navodno porječkali nakon čega je 17-godišnjak udario ili odgurnuo 16-godišnjaka koji se desetak sekundi nakon toga srušio i ostao nepomično ležati, ispričao je Plantić.

I mještani su u šoku.

- Nikad se tako nešto nije dogodilo tako da naravno da smo svi u šoku.

Obojica mladića bila su iz susjednog mjesta. Ta tragedija sledila je krv u žilama svima u kraju.

- Tatu mu znam, žalosno.

- Uvijek smo slušali o takvim tragedijama da se događaju daleko, nažalost sad je tu blizu.

Uhićeni 17-godišnjak sutra će biti izveden pred suca istrage.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!