15:25 / 11.11.2019.

Autor: M.Š./Hina

Policija uhvatila 515 alkoholiziranih vozača, rekorder "napuhao" 3,37

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina.
U predmartinjskom vikendu policija je zaustavila 515 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je rekorder s krapinsko-zagorskog područja vozio s čak 3,37 promila alkohola, izvijestila je policija u ponedjeljak.

- I kamera HRT-a u kontroli s policijom: alkohol i vožnja ne idu zajedno!

Najviše zabilježenih prekršaja, čak 1231, u vikend akciji odnosilo se na prebrzu vožnju, a nakon alkohola najviše kazni plaćeno je zbog nekorištenja pojasa (395) i nepropisnog korištenja mobitela.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području zagrebačke policije, njih 111, a najmanje na području ličko - senjskom, požeško - slavonskom i šibensko - kninskom području, po 7.

Zagrebačko područje rekorder je i po broju prekršaja prekomjerne brzine i telefoniranja tijekom vožnje, dok sigurnosne pojaseve najviše nisu koristili vozači na području PU Splitsko dalmatinske.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina (139 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola bila od 0,51 do 1,0 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 57 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. recidivisti.

Iz tog razloga 8 vozača je zadržano u posebnim prostorijama do otrežnjenja, a protiv 21 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, kažu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!